Warmtepomp Giethmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Giethmen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei elementen. Hierna lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Giethmen.
warmtepomp-installateur-8147

 • Een energieneutrale woning
 • Ook in staat woning te koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilig alternatief
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcodegebied8147
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Giethmen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Giethmen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Giethmen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door onze website vind je direct warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8147).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Hierna bekijk jij handige gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Giethmen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €295,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €11.000. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.325 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Giethmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-giethmen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke investering hangt af van velerlei randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24800Veel vermogen, dure installatie
Water-water€16000 – €21900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5450 – €7400Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4450 – €7225Weinig onderhoud, veel stroom benodigd
Hybride€2850 – €6900Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Giethmen verbruikt pakweg 1660 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schommelt tussen €260 tot €390. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €150 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€737
Buitenlucht2325kWh€494€243
Bodemwarmte2050kWh€346€391
Hybride1350 kWh + 525 M3€531€206

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als de buitenlucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Giethmen?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een paar voorwaarden: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Ommen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Ommen. Kort gezegd een interessante lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.ommen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Giethmen. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €825 en lopen op tot wel €3550. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Giethmen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ongeveer €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal pakweg €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-180E0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPF 20 (233003)22 KW€4000,-
Domusa TeknikDUAL CLIMA 1611 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Giethmen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie leidt tot een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!