Warmtepomp Witharen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Witharen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €170,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene elementen. Verderop vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Witharen.
warmtepomp-installateur-7738

 • Zet het milieu op 1
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcodegebied7738
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Witharen

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Witharen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Witharen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze vergelijker lees jij snel leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7738).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp neemt warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hierna lees je uitgebreide informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Witharen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €230,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.800 en €20.800. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw huidige gasketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Witharen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-witharen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6400. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3500. De eindfactuur wordt gecalculeerd door verschillende zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23700Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€15000 – €24900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4550 – €6000Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3950 – €6300Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2850 – €6200Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Witharen verbruikt ongeveer 1660 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €215 tot €340. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €140 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€709
Buitenlucht2725kWh€496€213
Bodemwarmte2100kWh€355€355
Hybride1450 kWh + 525 M3€532€177

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Witharen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar zaken: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ommen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er een speciale groene lening in de gemeente Ommen. Kort gezegd een unieke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.ommen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Witharen. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot wel €2150. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Witharen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf zo’n €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DanfossDHP-S Eco 2226 KW€4400,-
Stiebel-EltronWPL 15 IKS-2 (231886)7 KW€2000,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHVH11S18(**)3V9 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Witharen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!