Warmtepomp Stegeren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Stegeren? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei elementen. Op deze pagina lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Stegeren.
warmtepomp-installateur-7737

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Veilige en regelbare warmte
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode-regio7737
Netnummer0529 (+31529)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Stegeren

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn verscheidene onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stegeren kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Stegeren? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze website ontdek jij snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7737).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje doorzoek jij omvangrijke details aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Stegeren kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €325,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.400 en €14.200. We spreken over vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Stegeren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stegeren

Interessante systemen:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, je realiseert veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7700. Een hybride variant is er vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. verschillende aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27800Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€17600 – €21100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €6725Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3600 – €6400Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2975 – €6150Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Stegeren verbruikt pakweg 1660 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing fluctueert tussen de €235 tot €315. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €145 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€708
Buitenlucht2750kWh€489€219
Bodemwarmte1750kWh€347€361
Hybride1350 kWh + 425 M3€524€184

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stegeren?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Ommen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de regio Ommen. Het is een speciale lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.ommen.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Stegeren. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot doorgaans €3750. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Stegeren (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1600.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DanfossDHP-R Eco 4249 KW€6700,-
Stiebel-EltronWPL 15 ACS (234759)7 KW€2000,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHVX11S18(**)3V9 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Stegeren aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!