Warmtepomp Dalmsholte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Dalmsholte? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. Op onze website check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Dalmsholte.
warmtepomp-installateur-8146

 • Draag bij aan een milieu
 • Comfortabel leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig storingen
 • Veel geld besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8146
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Dalmsholte

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn meerdere installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dalmsholte biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Dalmsholte? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze pagina doorzoek je binnen enkele minuten erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8146).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Hierna ontdek je samengestelde raadgeving aangaande alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Dalmsholte kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.300 en €10.500. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.450 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Dalmsholte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dalmsholte

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door allerlei zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26300Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€14100 – €23800Kan ook koelen
Lucht-lucht€4400 – €6825Relatief lage investering
Lucht-water€5300 – €6725Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2975 – €5950Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Dalmsholte verbruikt circa 1660 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing varieert van €275 tot €370. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €165 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€736
Buitenlucht2450kWh€486€250
Bodemwarmte1700kWh€339€397
Hybride1450 kWh + 350 M3€523€213

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Dalmsholte?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Ommen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Ommen. Het betreft een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.ommen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Dalmsholte. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot plusminus €3300. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Dalmsholte (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je grofweg €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf zo’n €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€150, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-110E0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPF 27 HT (233009)27 KW€4500,-
Domusa TeknikDUAL CLIMA 118 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierna kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Dalmsholte aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier zorg je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!