Warmtepomp Lemele

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Lemele? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een voordelige en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. Hierna lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lemele.
warmtepomp-installateur-8148

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidie

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode-regio8148
Netnummer0572 (+31572)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lemele

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn verscheidene oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lemele kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Lemele? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze website lees jij in een zeer korte periode warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8148).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand ontdek jij omvangrijke adviezen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lemele heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de besparing loopt op tot €300,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.700 en €13.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.500 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Lemele (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lemele

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. Met behulp van een hoge subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0is er vanaf €7100. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2300. De totaalprijs wordt bepaald door diverse onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €28000Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€16800 – €22700Kan ook koelen
Lucht-lucht€3900 – €7150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4400 – €6275Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2850 – €6900Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Lemele verbruikt om en nabij 1660 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €270 tot €375. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €185 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€738
Buitenlucht2400kWh€502€236
Bodemwarmte1850kWh€354€384
Hybride1525 kWh + 425 M3€539€199

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lemele?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Ommen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij gemeente Ommen. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.ommen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Lemele. De hoogte van dit bedrag hangt af van het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €750 en kunnen oplopen tot €3650. Informeren naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lemele (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ong. €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij zo’n €2375.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-200E0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPF 27 (233004)30 KW€4800,-
DUCODucobox WTW2 KW€1500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lemele aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo zorg je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!