Warmtepomp Vinkenbuurt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Vinkenbuurt? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene facetten. Op deze pagina tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Vinkenbuurt.
warmtepomp-installateur-7739

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Ook in staat woning te koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcodegebied7739
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vinkenbuurt

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je vindt meerdere oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vinkenbuurt kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Vinkenbuurt? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij vandaag nog warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7739).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf doorzoek je accurate info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vinkenbuurt heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing loopt op tot €305,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €23.200. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.025 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Vinkenbuurt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vinkenbuurt

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. Aan de hand van een flinke subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7700. De hybride warmtepomp is er vanaf €1900. Het prijskaartje komt tot stand door specifieke onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €26500Passief koelen, relatief duur
Water-water€15800 – €24600Koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6025Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4650 – €6800Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2350 – €5250Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Vinkenbuurt verbruikt plusminus 1660 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schatten we op €225 tot €395. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €185 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€710
Buitenlucht2775kWh€462€249
Bodemwarmte1650kWh€320€391
Hybride1400 kWh + 475 M3€497€213

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Vinkenbuurt?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ommen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een speciale groene lening bij de gemeenten Ommen. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.ommen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Vinkenbuurt. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met model en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot plusminus €2350. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vinkenbuurt (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij grofweg €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€175, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
DanfossDHP-S Eco 2630 KW€4800,-
Stiebel-EltronWPL 15 IS-2 (231888)7 KW€2000,-
DaikinEDLQ05(**)V34 KW€1700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Vinkenbuurt aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!