Warmtepomp Vilsteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Vilsteren? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een economische en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €310,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende zaken. Op deze pagina ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Vilsteren.
warmtepomp-installateur-7734

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7734
Netnummer0529 (+31529)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vilsteren

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er is keuze uit verscheidene installaties. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vilsteren kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Vilsteren? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van deze pagina lees je waardevolle erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7734).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref je praktische adviezen m.b.t. de type warmtepompenen wat schikt naar jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Vilsteren heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €13.000. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.175 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Vilsteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vilsteren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een fors lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €7200. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke kostprijs hangt af van verscheidene onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24200Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13200 – €21600Beste rendement
Lucht-lucht€4650 – €6425Kan ook als airco werken
Lucht-water€4900 – €6000Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2025 – €6150Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Vilsteren verbruikt pakweg 1660 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energie aanbieder als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schatten we op €210 tot €320. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €135 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€705
Buitenlucht2450kWh€465€240
Bodemwarmte1675kWh€324€381
Hybride1425 kWh + 350 M3€501€204

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Vilsteren?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij werkt slim samen met jouw moderne gasketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Ommen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten Ommen. Kort gezegd een tijdelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.ommen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vilsteren. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies variëren van €850 tot wel €2850. Benieuwd naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vilsteren (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op zo’n €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ong. €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DanfossDHP-R Eco 2226 KW€4400,-
Stiebel-EltronWPL 10 AC (230236)6 KW€1750,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHVX11S26(**)9W9 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Vilsteren aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!