Warmtepomp Beerzerveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Beerzerveld? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €315,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere zaken. Verderop vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Beerzerveld.
warmtepomp-installateur-7685

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode-regio7685
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Beerzerveld

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat allerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beerzerveld kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Beerzerveld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via deze pagina vergelijk jij zonder moeite installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7685).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In het volgende stukje lees jij uitgebreide details over de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Beerzerveld heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €305,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.000 en €18.100. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft relevante plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.775 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Beerzerveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beerzerveld

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. Aan de hand van een royale subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6500. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2700. De factuur wordt berekend door verscheidene variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €27000Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€17700 – €24600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3800 – €7400Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5400 – €6100Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2525 – €6350Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Beerzerveld verbruikt grofweg 1660 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €210 tot €380. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €200 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€690
Buitenlucht2575kWh€476€214
Bodemwarmte2100kWh€338€352
Hybride1325 kWh + 425 M3€511€179

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Beerzerveld?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Ommen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval is er een optie voor een speciale groene lening via de gemeente Ommen. Het is een unieke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.ommen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Beerzerveld. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €975 tot gemiddeld €3750. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Beerzerveld (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf plusminus €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DanfossDHP-H Opti Pro+ 1315 KW€3300,-
SPRSUNCGK/C-12 (LHC) EVI6 KW€1750,-
DaikinERLQ008(**)V + EHSX08P30(**)6 KW€1900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Beerzerveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!