Warmtepomp Arriën

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Arriën? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. Als je iets verders scrollt ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Arriën.
warmtepomp-installateur-7735

 • Duurzame investering
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Het verwarmen van morgen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7735
Netnummer0529 (+31529)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Arriën

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We hebben te maken met tal van toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Arriën kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Arriën? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van deze pagina vind je zonder moeite (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7735).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek jij waardevolle info aangaande beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Arriën kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.900 en €24.300. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft relevante pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Arriën (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-arrien

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een forse investering. Echter, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels aantrekkelijk subsidies profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €7800. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2400. De factuur is gebaseerd op velerlei aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €24800Geen geluid, hoge investering
Water-water€16800 – €22600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3750 – €7075Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3750 – €6075Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2975 – €5150Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Arriën verbruikt om en nabij 1660 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €345. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €155 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€706
Buitenlucht2400kWh€473€233
Bodemwarmte1800kWh€332€374
Hybride1575 kWh + 375 M3€508€198

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Arriën?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Ommen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Ommen. Kort gezegd een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.ommen.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Arriën. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €500 tot wel €2800. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Arriën (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1900.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ong. €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DanfossDHP-R Eco 2630 KW€4800,-
Stiebel-EltronWPL 10 I (220811)6 KW€1750,-
DaikinEGSQH10S18(**)98 KW€2100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Arriën aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!