Warmtepomp Rotterdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Rotterdam? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Rotterdam.
warmtepomp-installateur-3001

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Flinke besparing

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3001
Netnummer010 (+3110)
Gasgebruik M3840 M3
Stroomgebruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energiekosten€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rotterdam

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat tal van onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rotterdam kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Rotterdam? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze website bekijk je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3001).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Verderop check jij waardevolle info over populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Rotterdam kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.200 en €10.500. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.150 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Rotterdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rotterdam

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel minder stookkosten. Met behulp van interessante subsidies behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7500. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van velerlei variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €27800Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€15300 – €24100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4850 – €6700Eenvoudige installatie
Lucht-water€4100 – €6925goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2300 – €5500Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rotterdam verbruikt om en nabij 840 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €205 tot €325. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €165 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€710
Buitenlucht2575kWh€483€227
Bodemwarmte1675kWh€341€369
Hybride1425 kWh + 350 M3€518€192

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Rotterdam?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Rotterdam?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval hebben we een speciale groene lening via jouw gemeente Rotterdam. We hebben het over een een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.rotterdam.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Rotterdam. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 en kunnen oplopen tot €2900. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rotterdam (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergoeden ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2250.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
LGTherma V HU051 U43 + HN1616 NK36 KW€1900,-
Stiebel-EltronLWZ 404 Trend (233255)5 KW€1650,-
WaterkotteEco Touch DS 5027.5 Ai (B/W)18 KW€3600,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Rotterdam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente