Warmtepomp Vlaardingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Vlaardingen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal facetten. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Vlaardingen.
warmtepomp-installateur-3131

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Waardevermeerdering huis
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3131
Netnummer010 (+3110)
Gasgebruik M31100 M3
Stroom-gebruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vlaardingen

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt velerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vlaardingen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Vlaardingen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met onze vergelijker lees jij in enkele stappen verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3131).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek je toepasbare details m.b.t. de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Vlaardingen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart al snel €285,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.400 en €11.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energiebron. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.900 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Vlaardingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vlaardingen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Via aantrekkelijk subsidies behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7600. Het hybride systeem is er vanaf €2300. De factuur wordt getekend door allerlei variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €27400Hoog rendement, erg duur
Water-water€13300 – €22000Koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6575Werkt ook als een airco
Lucht-water€5000 – €6800Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2325 – €5600Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Vlaardingen verbruikt ong. 1100 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schatten we op €210 tot €305. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €165 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€715
Buitenlucht2350kWh€479€236
Bodemwarmte2050kWh€336€379
Hybride1425 kWh + 600 M3€515€200

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Vlaardingen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Vlaardingen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Vlaardingen. We hebben het over een een interessante lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.vlaardingen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Vlaardingen. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot plusminus €2750. Informeren hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vlaardingen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LGTherma V HU141 U33 + HN1616 NK310 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 20 A10 KW€2300,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Compact 5003.54 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vlaardingen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie draait uit op een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Westwijk, Vettenoordse Polder, Oostwijk, Vlaardinger Ambacht, Holy-Zuid, Holy-Noord, Broekpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!