Warmtepomp Zuidland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Zuidland? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende zaken. Hierna tref je meer info over een warmtepomp kopen in Zuidland.
warmtepomp-installateur-3214

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoog rendement

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gas-verbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zuidland

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er zijn verschillende producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Zuidland? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze website doorzoek jij zonder problemen installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3214).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Verderop lees je accurate aanbevelingen die gaan over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zuidland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €17.700. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7100. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2100. De totaalprijs wordt vastgesteld door diverse factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €28000Hoge besparing, dure installatie
Water-water€16300 – €24100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3750 – €7325Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5150 – €7400Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2800 – €6300Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Zuidland gebruikt ongeveer 1070 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing varieert van €235 tot €370. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €125 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€749
Buitenlucht2400kWh€494€255
Bodemwarmte1675kWh€345€404
Hybride1400 kWh + 475 M3€532€217

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zuidland?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar vereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Nissewaard?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de interessante groene lening via de gemeente Nissewaard. Het betreft een interessante lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.nissewaard.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zuidland. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot plusminus €3700. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zuidland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ong. €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecWZSV162H3M16 KW€3400,-
LG Therma VHM161M U3311 KW€2400,-
Alpha InnotecBWP 1090 KW€1100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Zuidland aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!