Warmtepomp Hekelingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Hekelingen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hekelingen.
warmtepomp-installateur-3209

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verkoeling in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcodegebied3209
Netnummer0181 (+31181)
Gas-gebruik M31070 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hekelingen

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt meerdere installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hekelingen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woonruimte en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hekelingen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je eenvoudig leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3209).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje lees je uitgebreide details die gaan over de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hekelingen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.200 en €14.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.075 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Hekelingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hekelingen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €5800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door diverse factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23100Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€14800 – €22300Koelende functie
Lucht-lucht€5500 – €7025Relatief voordelig
Lucht-water€3950 – €6175Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2850 – €6400Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hekelingen verbruikt pakweg 1070 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Delta of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €240 tot €320. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €145 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€746
Buitenlucht2800kWh€515€231
Bodemwarmte1675kWh€366€380
Hybride1400 kWh + 550 M3€552€194

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hekelingen?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Nissewaard?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Nissewaard. Het is een unieke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.nissewaard.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hekelingen. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot plusminus €1750. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hekelingen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op pakweg €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecSW 132H117 KW€3500,-
LG Therma VHM091M U435 KW€1800,-
Alpha InnotecBWP 3070 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Hekelingen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!