Warmtepomp Spijkenisse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Spijkenisse? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Hierna bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Spijkenisse.
warmtepomp-installateur-3200

 • CO2 uitstoot beperken
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Waardevermeerdering huis
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcodegebied3200
Netnummer0181 (+31181)
Gas-gebruik M31070 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Spijkenisse

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spijkenisse heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Spijkenisse? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl check je vandaag nog warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3200).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat benut de energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Bijgaand ontdek je praktische raadgeving aangaande de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Spijkenisse kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.000 en €14.200. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande gasketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.250 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Spijkenisse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spijkenisse

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een interessante subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6600. De hybride warmtepomp is er vanaf €2900. De factuur wordt gecalculeerd door verschillende randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €25500Veel besparen, prijzig
Water-water€13900 – €21400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4250 – €6325CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4650 – €6075Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2925 – €6400Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Spijkenisse verbruikt grofweg 1070 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Delta of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €230 tot €395. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €130 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€745
Buitenlucht2500kWh€507€238
Bodemwarmte1725kWh€358€387
Hybride1475 kWh + 450 M3€544€201

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Spijkenisse?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Nissewaard?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je profiteren van de erkende groene lening bij gemeente Nissewaard. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.nissewaard.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Spijkenisse. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €700 en lopen op tot wel €1700. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Spijkenisse (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je om en nabij €1700.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€225, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecSW 102H112 KW€3000,-
LG Therma VHM071M U435 KW€1800,-
Alpha InnotecLW 160 H-AV-LUX 2.112 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Spijkenisse aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!