Warmtepomp Simonshaven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Simonshaven? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Op onze website lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Simonshaven.
warmtepomp-installateur-3212

 • Kies voor duurzame warmte
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Je woning van het gas af
 • Weinig onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode-regio3212
Netnummer0181 (+31181)
Gasgebruik M31070 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Simonshaven

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met flink wat producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Simonshaven kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Simonshaven? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze website vind jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3212).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de staat van isolatie. Verderop bekijk je uitgebreide adviezen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Simonshaven kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.700 en €19.200. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk model heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.825 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Simonshaven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-simonshaven

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar, je realiseert flink lagere energiekosten. Geholpen door de hoge subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van verscheidene onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26000Veel vermogen, hoge investering
Water-water€17700 – €22800Koelende functie
Lucht-lucht€3900 – €6525Eenvoudige installatie
Lucht-water€4350 – €6750Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2575 – €6400Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Simonshaven gebruikt plusminus 1070 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing fluctueert tussen de €215 tot €340. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €200 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€748
Buitenlucht2425kWh€486€262
Bodemwarmte1775kWh€337€411
Hybride1500 kWh + 425 M3€524€224

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Simonshaven?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Nissewaard?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario hebben we een speciale groene lening in de gemeente Nissewaard. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.nissewaard.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Simonshaven. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 en kunnen oplopen tot €2400. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Simonshaven (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je zo’n €1950.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€275, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecWZSV62H3M6 KW€2800,-
LG Therma VHM141M U3311 KW€2400,-
Alpha InnotecLWD 70A/RX-HTD7 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Simonshaven aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!