Warmtepomp Heenvliet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Heenvliet? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een relatief goedkope en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Heenvliet.
warmtepomp-installateur-3218

 • Vermindering Milieu-impact
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3218
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heenvliet

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat fors wat installaties. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heenvliet kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Heenvliet? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels deze pagina bekijk je in korte tijd leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3218).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem haalt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de paragraaf hierna lees jij samengestelde informatie die gaan over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Heenvliet kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €230,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.800 en €22.900. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.075 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Heenvliet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heenvliet

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Echter, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6100. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2200. De uiteindelijke investering kan men berekenen met allerlei onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27200Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€15700 – €22700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3750 – €7300Lage aanschafprijs
Lucht-water€4400 – €6000Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2575 – €5700Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Heenvliet consumeert ongeveer 1070 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Eneco of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €270 tot €395. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €135 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€650
Buitenlucht2775kWh€442€208
Bodemwarmte1700kWh€312€338
Hybride1550 kWh + 450 M3€475€176

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht van buiten of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Heenvliet?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Nissewaard?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de gemeente Nissewaard. Het is een unieke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.nissewaard.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Heenvliet. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €625 en lopen op tot wel €3800. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heenvliet (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je zo’n €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ongeveer €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecWZSV162K3M16 KW€3400,-
LG Therma VHM143M U3311 KW€2400,-
Alpha InnotecLWB2 KW€1500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Heenvliet aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier weet je zeker dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie mondt uit in een gezonde leefomgeving zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!