Warmtepomp Schiedam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Schiedam? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een economische en milieuvriendelijke benadering om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing loopt op tot €190,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Op deze pagina tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Schiedam.
warmtepomp-installateur-3101

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke subsidies

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
Postcodegebied3101
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schiedam

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tal van producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schiedam heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Schiedam? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van deze pagina vergelijk jij zonder problemen de beste installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3101).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna bekijk jij samengestelde gegevens die gaan over actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Schiedam heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €215,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.200 en €20.300. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk model heeft relevante plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Schiedam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schiedam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door ISDE subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7200. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke rekening komt tot stand door meerdere factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23000Veel vermogen, relatief duur
Water-water€18000 – €22300Ook koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €7375Verwarmen en koelen
Lucht-water€3750 – €6475Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2775 – €5400Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Schiedam consumeert plusminus 1630 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €395. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €190 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€711
Buitenlucht2525kWh€491€220
Bodemwarmte2050kWh€348€363
Hybride1450 kWh + 425 M3€526€185

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Schiedam?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Schiedam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Schiedam. Het betreft een speciale lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.schiedam.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Schiedam. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €925 tot ongeveer €2650. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schiedam (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op pakweg €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
LGTherma V HU071 U43 + HN1616 NK36 KW€1900,-
Stiebel-EltronLWZ 304 Sol (230143)3 KW€1450,-
WaterkotteEco Touch DS 5034.5T (B/W)24 KW€4200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Schiedam aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Oost, Tussen Havens en Grachten, West, Zuid, Nieuw Mathenesse, Nieuwland, Groenoord en Kethel, Industriegebied ten noorden van Rijksweg 20, Woudhoek/Spaland /Sveaparken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!