Warmtepomp Abbenbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Abbenbroek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de besparing loopt op tot €300,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende factoren. Op onze website lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Abbenbroek.
warmtepomp-installateur-3216

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Aangenaam leefcomfort
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Hoge subsidie

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode-regio3216
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Abbenbroek

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn diverse installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Abbenbroek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Abbenbroek? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl check jij binnen enkele minuten de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3216).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp haalt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina ontdek je accurate gegevens met betrekking tot actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Abbenbroek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €270,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.400 en €21.900. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Abbenbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-abbenbroek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7500. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke investering wordt bepaald door allerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €23800Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14100 – €21700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4100 – €6850Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5400 – €6125Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2850 – €6100Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Abbenbroek gebruikt grofweg 1070 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €225 tot €320. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €200 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€750
Buitenlucht2325kWh€503€248
Bodemwarmte1875kWh€353€398
Hybride1525 kWh + 425 M3€540€210

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Abbenbroek?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een aantaleisen: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Nissewaard?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Nissewaard. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.nissewaard.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Abbenbroek. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot gemiddeld €3050. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Abbenbroek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op circa €1600.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€225, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecWZSV62K3M6 KW€2800,-
LG Therma VHM123M U3310 KW€2300,-
Alpha InnotecBWP 190/s0 KW€1100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Abbenbroek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo weet je zeker dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!