Warmtepomp Maassluis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Maassluis? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal check je verdere details over een warmtepomp kopen in Maassluis.
warmtepomp-installateur-3141

 • CO2 uitstoot beperken
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Een keuze voor de toekomst
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode-regio3141
Netnummer010 (+3110)
Gas-gebruik M31110 M3
Stroomgebruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Maassluis

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit tientallen installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maassluis kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Maassluis? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze pagina check jij in enkele stappen installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3141).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem benut de warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de volgende paragraaf bekijk je actuele informatie met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Maassluis heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €180,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.600 en €21.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de energiebron. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.050 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Maassluis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maassluis

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Met behulp van een royale subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6500. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt bepaald door specifieke zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23300Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€14000 – €21500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4100 – €7075Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4150 – €7250Totaaloplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2175 – €6850Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Maassluis verbruikt pakweg 1110 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schommelt tussen €275 tot €400. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €160 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€697
Buitenlucht2300kWh€467€230
Bodemwarmte1600kWh€328€369
Hybride1500 kWh + 500 M3€502€195

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Maassluis?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Maassluis?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Maassluis. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.maassluis.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Maassluis. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot ongeveer €1950. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Maassluis (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergoeden ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ong. €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf plusminus €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€275, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
LGTherma V HU161H.U32 / HN1610H.NK213 KW€2300,-
Stiebel-EltronWM 300 (185350)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5014.5 Ai RC (B/W)9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje vind je een handig stappenplan van de warmteservice Maassluis aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende zorg je dat de warmte verloren gaat. Grondige isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Taanschuurpolder, Dijkpolder, Sluispolder, Kapelpolder, Burgemeesterswijk, Steendijkpolder, Aalkeetpolder, Wilgenrijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!