Warmtepomp Oudenhoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Oudenhoorn? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €180,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene zaken. Verderop vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oudenhoorn.
warmtepomp-installateur-3227

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Comfortabel leefcomfort
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3227
Netnummer0181 (+31181)
Gas-verbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oudenhoorn

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden honderden oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudenhoorn biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Oudenhoorn? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker vind je bruikbare verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3227).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk jij accurate gegevens aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Oudenhoorn kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €325,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €14.600. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.125 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Oudenhoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudenhoorn

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Gelukkig, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een hoge subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7200. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2800. De eindfactuur hangt af van diverse onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26700Hoog rendement, relatief duur
Water-water€17400 – €20100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4250 – €6425Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4900 – €6550Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2675 – €5200Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Oudenhoorn verbruikt om en nabij 1070 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing fluctueert tussen de €270 tot €370. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €155 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€651
Buitenlucht2625kWh€449€202
Bodemwarmte1975kWh€319€332
Hybride1550 kWh + 575 M3€482€169

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oudenhoorn?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Nissewaard?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij gemeente Nissewaard. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.nissewaard.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaal is er de ISDE-subsidie Oudenhoorn. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €850 tot wel €3550. Interesse naar de april 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oudenhoorn (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) verstrekken ze pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze zo’n €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecPWZS 42H3S6 KW€2800,-
LG Therma VHM163M U3311 KW€2400,-
Alpha InnotecLWP 450-LUX40 KW€5150,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Oudenhoorn aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!