Warmtepomp Geervliet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Geervliet? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Geervliet.
warmtepomp-installateur-3211

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcodegebied3211
Netnummer0181 (+31181)
Gas-gebruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Geervliet

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit tientallen toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geervliet kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Geervliet? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via de warmtepomp-vergelijker lees jij in korte tijd installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3211).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Verderop lees je actuele informatie ten aanzien van actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Geervliet kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €300,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €14.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw moderne HR-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.700 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Geervliet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geervliet

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3400. De factuur is afhankelijk van meerdere zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26400Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€15000 – €20400Beste rendement
Lucht-lucht€3550 – €6975CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3800 – €6075Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2950 – €5300Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Geervliet gebruikt circa 1070 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €205 tot €320. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €155 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€747
Buitenlucht2400kWh€523€224
Bodemwarmte1800kWh€374€374
Hybride1600 kWh + 350 M3€560€187

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Geervliet?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Nissewaard?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Nissewaard. Kort gezegd een kortlopende lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.nissewaard.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Geervliet. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot wel €3050. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Geervliet (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op om en nabij €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf grofweg €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWCV62H16 KW€2800,-
LG Therma VHM121M U3310 KW€2300,-
Alpha InnotecBWP 307S0 KW€1100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? In het volgende stukje is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Geervliet aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie betekent een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met verwarmen en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!