Warmtepomp Kamperveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Kamperveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Kamperveen.
warmtepomp-installateur-8278

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Los van de energieleverancier
 • Een zeer hoog rendement
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8278
Netnummer038 (+3138)
Gasgebruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kamperveen

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden fors wat onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kamperveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Kamperveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. deze website lees je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8278).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna vind jij toepasbare adviezen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kamperveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €22.000. We spreken over vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.775 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Kamperveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kamperveen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel lagere gaskosten. Dankzij actuele subsidies profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €6600. Een hybride systeem koop je al vanaf €2500. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verschillende onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25900Geen geluid, dure installatie
Water-water€15400 – €24700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4300 – €6650Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3850 – €7350Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2400 – €5600Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Kamperveen consumeert plusminus 1330 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €250 tot €325. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €145 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€654
Buitenlucht2575kWh€438€216
Bodemwarmte2075kWh€307€347
Hybride1300 kWh + 375 M3€471€183

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kamperveen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Kampen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval hebben we een speciale groene lening via jouw gemeente Kampen. Kort gezegd een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.kampen.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kamperveen. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot doorgaans €3950. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Kamperveen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) verstrekken ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ong. €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-300 FX0 KW€1100,-
SundezSDDC-125-B10 KW€2300,-
EcoforestEcoGeo 3-12, type B of C14 KW€3200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Kamperveen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!