Warmtepomp Zalk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Zalk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een economische en ecologische benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. In het volgende kopje vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zalk.
warmtepomp-installateur-8276

 • Minder impact op het milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Snel terugverdiend

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode-regio8276
Netnummer038 (+3138)
Gas-verbruik M31330 M3
Stroom-verbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zalk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit velerlei toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zalk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Zalk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van deze pagina lees jij waardevolle verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8276).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf doorzoek je uitgebreide details omtrent actuele warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Zalk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €255,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.900 en €21.200. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Zalk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zalk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel lagere gaskosten. Aan de hand van de huidige subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6200. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels velerlei onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24500Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€14800 – €24300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4900 – €6975Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4450 – €7475Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2300 – €6800Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zalk gebruikt grofweg 1330 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €400. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €155 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€652
Buitenlucht2725kWh€424€228
Bodemwarmte1625kWh€293€359
Hybride1350 kWh + 525 M3€456€196

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zalk?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Kampen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Kampen. Het is een unieke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.kampen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zalk. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €675 tot plusminus €3200. Interesse naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zalk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) heb je recht op zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1700.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€125, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-300 E RH0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPW 22 Basic Set (230919)17 KW€3500,-
EcoforestEcoGeo 3-12 kW AIR (B en C)8 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zalk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren draait uit op een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!