Warmtepomp Wilsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Wilsum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €225,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Hierna check je praktische info over een warmtepomp kopen in Wilsum.
warmtepomp-installateur-8274

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Je woning van het gas af
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8274
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroom-verbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wilsum

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er zijn honderden versies. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wilsum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert het huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wilsum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van deze website ontdek je binnen enkele minuten installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8274).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder check jij handige info over de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Wilsum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €345,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.200 en €19.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft relevante plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.850 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Wilsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wilsum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door interessante subsidies profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7900. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2500. De factuur hangt af van diverse zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24100Passief koelen, dure installatie
Water-water€13800 – €21800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €6725Kan ook als airco werken
Lucht-water€3600 – €6625Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2275 – €6600Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Wilsum verbruikt circa 1330 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Essent of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing vinden we terug tussen de €280 tot €365. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €125 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€750
Buitenlucht2375kWh€510€240
Bodemwarmte1650kWh€360€390
Hybride1575 kWh + 525 M3€548€203

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht van buiten of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Wilsum?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar voorwaarden: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Kampen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan je profiteren van de interessante groene lening bij gemeente Kampen. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.kampen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, doorgaans is er de ISDE-subsidie Wilsum. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €525 en lopen op tot wel €3750. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wilsum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal ong. €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-300 E+I0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPW 10 Basic Set (230916)8 KW€2800,-
Eco DesignEco Fresh 400 2WT0 KW€1000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Wilsum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!