Warmtepomp IJsselmuiden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in IJsselmuiden? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in IJsselmuiden.
warmtepomp-installateur-8275

 • Minder vervuiling
 • Ook koelen is mogelijk
 • Diverse erkende installateurs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode-regio8275
Netnummer038 (+3138)
Gas-gebruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in IJsselmuiden

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit fors wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in IJsselmuiden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in IJsselmuiden? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij in korte tijd de beste installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8275).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem neemt warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. In het volgende stukje check jij accurate info aangaande populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in IJsselmuiden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €235,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €21.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk model heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.200 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit IJsselmuiden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ijsselmuiden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je realiseert flink lagere energiekosten. D.m.v. actuele subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7700. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke investering is afhankelijk van allerlei zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €27300Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€14000 – €23400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4650 – €7200Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5250 – €6700Hoge subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2500 – €5150Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in IJsselmuiden gebruikt om en nabij 1330 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing varieert van €265 tot €345. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €165 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€650
Buitenlucht2675kWh€449€202
Bodemwarmte2050kWh€319€332
Hybride1325 kWh + 475 M3€481€169

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in IJsselmuiden?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Kampen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via de gemeente Kampen. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.kampen.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie IJsselmuiden. Hoeveel je krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €900 en lopen op tot wel €3750. Interesse naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming IJsselmuiden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) heb je recht op ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze om en nabij €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij plusminus €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-500 E+I0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPW 13 Basic Set (230917)10 KW€2800,-
EcoforestEcoGeo 1-9 kW AIR (B en C)6 KW€1900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een actueel stappenplan van de warmteservice IJsselmuiden aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!