Warmtepomp Grafhorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Grafhorst? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Op onze website lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Grafhorst.
warmtepomp-installateur-8277

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Interessante salderingsregeling
 • Royale subsidies

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcodegebied8277
Netnummer038 (+3138)
Gas-gebruik M31330 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Grafhorst

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grafhorst heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Grafhorst? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze pagina vergelijk je bruikbare verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8277).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan soort huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna lees jij accurate info inzake populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Grafhorst kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €345,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.200 en €23.800. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.825 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Grafhorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grafhorst

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een flinke subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van velerlei zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €23300Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €21800Koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6800Lage aanschafprijs
Lucht-water€4250 – €7250Koelende functie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2175 – €6350Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Grafhorst verbruikt grofweg 1330 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €265 tot €390. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €160 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€653
Buitenlucht2775kWh€431€222
Bodemwarmte1725kWh€300€353
Hybride1450 kWh + 425 M3€464€189

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Grafhorst?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn verschillende voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Kampen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening via de gemeente Kampen. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.kampen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Grafhorst. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot ongeveer €1750. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Grafhorst (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1775.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-200 FX0 KW€1100,-
SundezSDDC-075-B5 KW€1650,-
EcoforestecoAir EVI 3-1210 KW€2300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Grafhorst aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo zorg je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren is belangrijk voor een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!