Warmtepomp s-Heerenbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in s-Heerenbroek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €260,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees jij meer info over een warmtepomp kopen in s-Heerenbroek.
warmtepomp-installateur-8275

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilig alternatief
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcodegebied8275
Netnummer038 (+3138)
Gas-verbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in s-Heerenbroek

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt meerdere onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Heerenbroek biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in s-Heerenbroek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via deze website vergelijk jij vandaag nog warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8275).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Onderstaand doorzoek je bruikbare details die gaan over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in s-Heerenbroek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €190,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.200 en €25.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw moderne gasketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.550 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit s-Heerenbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-heerenbroek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. Via een interessante subsidie krijg je een goede terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke investering kan men berekenen met verschillende aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €23600Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€15200 – €24000Beste rendement
Lucht-lucht€5450 – €6975Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3800 – €7450Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2050 – €5450Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in s-Heerenbroek gebruikt om en nabij 1330 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €260 tot €335. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €155 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€651
Buitenlucht2775kWh€456€195
Bodemwarmte2025kWh€326€326
Hybride1300 kWh + 475 M3€488€163

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in s-Heerenbroek?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden verschillende mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Kampen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de duurzame groene lening via jouw gemeente Kampen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.kampen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie s-Heerenbroek. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot plusminus €2450. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming s-Heerenbroek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op circa €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf plusminus €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-500 E0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPW 18 Basic Set (230918)13 KW€3100,-
EcoforestEcoGeo 5-22 kW AIR (B en C)15 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice s-Heerenbroek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo zorg je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!