Warmtepomp Hoogeveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Hoogeveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde oplossing om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse facetten. Op onze website tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hoogeveen.
warmtepomp-installateur-7901

 • Een energieneutrale woning
 • Beschikt over koelende functie
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcodegebied7901
Netnummer0528 (+31528)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoogeveen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We hebben te maken met velerlei toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogeveen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Hoogeveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze vergelijker vind jij in enkele stappen warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7901).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl lees je waardevolle raadgeving m.b.t. de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hoogeveen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €15.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.300 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogeveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogeveen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een interessante subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3000. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels allerlei facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €25500Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€18000 – €24500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5250 – €7475Kan ook als airco werken
Lucht-water€4100 – €6275Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2875 – €5750Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Hoogeveen verbruikt ong. 1460 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Essent of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schommelt tussen €260 tot €325. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €170 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€657
Buitenlucht2400kWh€434€223
Bodemwarmte1725kWh€302€355
Hybride1600 kWh + 375 M3€466€191

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hoogeveen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval hebben we de erkende groene lening van je gemeente Hoogeveen. Dit is een speciale lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.hoogeveen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hoogeveen. De omvang van de subsidie hangt af van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €700 tot doorgaans €2950. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hoogeveen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1525.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HidrosLZTi2015 KW€2800,-
MAXA AdvantixCalido 2000 KW€1100,-
ThermiaDiplomat Inverter M12 KW€3000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hoogeveen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente