Warmtepomp Hollandscheveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Hollandscheveld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal facetten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Hollandscheveld.
warmtepomp-installateur-7926

 • Milieubewuste keuze
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroom-gebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hollandscheveld

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit verschillende toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hollandscheveld biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Hollandscheveld? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via deze website tref jij waardevolle leveranciers en installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7926).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Hieronder doorzoek je omvangrijke gegevens inzake de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hollandscheveld heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €215,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.600 en €19.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.100 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Hollandscheveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hollandscheveld

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Gelukkig, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een royale subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride oplossing is er vanaf €2500. De eindfactuur hangt af van verscheidene facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26400Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€16800 – €24300Koelende functie
Lucht-lucht€4350 – €6925Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4950 – €6125Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2525 – €6550Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Hollandscheveld consumeert ong. 1460 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €305. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €200 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€682
Buitenlucht2625kWh€450€232
Bodemwarmte2025kWh€314€368
Hybride1300 kWh + 400 M3€484€198

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hollandscheveld?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hoogeveen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de regio Hoogeveen. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.hoogeveen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hollandscheveld. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €825 en lopen op tot wel €2350. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hollandscheveld (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op ong. €1575.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ELCOAquatop T35HR (WW)36 KW€5400,-
Stiebel-EltronWPL 13 ACS Classic Compact Plus set (239050)7 KW€1850,-
DanfossDHP-C Opti 66 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hollandscheveld aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Grondige isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!