Warmtepomp Pesse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Pesse? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Pesse.
warmtepomp-installateur-7933

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Comfortabel leefcomfort
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hogere woningwaarde
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcodegebied7933
Netnummer0528 (+31528)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Pesse

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan diverse producten. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pesse kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Pesse? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl bekijk je in korte tijd erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7933).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna check je praktische info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Pesse kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €295,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.700 en €17.300. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Pesse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pesse

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een hoge subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6000. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2700. De factuur wordt gebudgetteerd middels allerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24600Geen buitenunit, prijzig
Water-water€13000 – €21900Koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6825Werkt ook als een airco
Lucht-water€5500 – €6200Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2500 – €6400Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Pesse gebruikt ongeveer 1460 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €280 tot €380. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €185 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€686
Buitenlucht2750kWh€480€206
Bodemwarmte2050kWh€343€343
Hybride1375 kWh + 375 M3€515€172

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Pesse?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening in de gemeente Hoogeveen. Het gaat om een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.hoogeveen.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Pesse. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €975 en kunnen oplopen tot €2150. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Pesse (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) heb je recht op zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze om en nabij €1525.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal grofweg €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€175, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ELCOAquatop S11 (GW)16 KW€3400,-
Stiebel-EltronWPL 15 ACS Compact Duo set 1 (239075)7 KW€2000,-
DanfossDHP-H Opti 66 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Pesse aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!