Warmtepomp Nieuweroord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Nieuweroord? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €240,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuweroord.
warmtepomp-installateur-7911

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Aangenaam leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode-regio7911
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuweroord

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met verscheidene onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuweroord kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Nieuweroord? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze pagina tref je bruikbare verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7911).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Onderstaand lees jij praktische informatie inzake de type warmtepompenen wat aansluit op jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuweroord kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.200 en €11.800. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.425 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuweroord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuweroord

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Echter, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van interessante subsidies realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26600Hoge subsidie, prijzig
Water-water€15900 – €21100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3950 – €6100Zeer betaalbaar
Lucht-water€5500 – €6700Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2875 – €6150Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nieuweroord verbruikt om en nabij 1460 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing komt uit tussen de €225 tot €310. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €185 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€675
Buitenlucht2525kWh€439€236
Bodemwarmte2000kWh€304€371
Hybride1600 kWh + 525 M3€473€203

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuweroord?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er de erkende groene lening van je gemeente Hoogeveen. Het betreft een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.hoogeveen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, veelal is er de ISDE-subsidie Nieuweroord. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €900 tot plusminus €3900. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuweroord (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ELCOAerotop DHW 250 SYS0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPL 19 I (235193)11 KW€2400,-
DanfossDHP-iQ 16 Mini13 KW€2600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hieronder is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Nieuweroord aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!