Warmtepomp Stuifzand

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Stuifzand? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van meerdere variabelen. Op deze pagina lees je meer info over een warmtepomp kopen in Stuifzand.
warmtepomp-installateur-7934

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7934
Netnummer0528 (+31528)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Stuifzand

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden fors wat systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stuifzand kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Stuifzand? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van onze tool doorzoek jij direct de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7934).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref je accurate aanbevelingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Stuifzand kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €195,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €18.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.625 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Stuifzand (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stuifzand

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van lucratieve subsidies haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €5700. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. allerlei facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26100Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€17500 – €21100Kan ook koelen
Lucht-lucht€3950 – €6200Werkt ook als een airco
Lucht-water€4700 – €7200Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2275 – €6750Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Stuifzand gebruikt om en nabij 1460 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €280 tot €370. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €175 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€687
Buitenlucht2625kWh€447€240
Bodemwarmte1700kWh€309€378
Hybride1450 kWh + 450 M3€481€206

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Stuifzand?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat eisen: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat is actief naast jouw reguliere gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Hoogeveen. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.hoogeveen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Stuifzand. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €650 tot doorgaans €2900. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Stuifzand (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1675.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ELCOAquatop S14 (GW)18 KW€3600,-
Stiebel-EltronWPL 15 ACS Compact Duo set 2 (239108)7 KW€2000,-
DanfossDHP-H Opti 89 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Stuifzand aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo verhinder je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!