Warmtepomp Noordscheschut

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Noordscheschut? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van allerlei facetten. Op onze website vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Noordscheschut.
warmtepomp-installateur-7914

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Hogere woningwaarde
 • Lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcodegebied7914
Netnummer0528 (+31528)
Gas-gebruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Noordscheschut

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordscheschut kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Noordscheschut? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via deze website doorzoek jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7914).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje vind jij toepasbare info die gaan over de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Noordscheschut heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €210,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.800 en €18.900. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.575 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Noordscheschut (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordscheschut

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, het resulteert in een fors lagere energierekening. Middels aantrekkelijk subsidies geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6000. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op meerdere randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €25400Hoog rendement, relatief duur
Water-water€17300 – €20200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5200 – €6525Lage aanschafprijs
Lucht-water€4800 – €6675Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2025 – €6450Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Noordscheschut verbruikt om en nabij 1460 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Budget Energie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing varieert van €250 tot €335. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €140 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€676
Buitenlucht2625kWh€446€230
Bodemwarmte1600kWh€311€365
Hybride1475 kWh + 350 M3€480€196

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Noordscheschut?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan hebben we de unieke groene lening via jouw gemeente Hoogeveen. Het betreft een tijdelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.hoogeveen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Noordscheschut. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot doorgaans €2450. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Noordscheschut (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ELCOAquatop T22H (WW)21 KW€3900,-
Stiebel-EltronWPL 24 I (235194)14 KW€2700,-
DanfossDHP-iQ 5 Maxi SP5 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Noordscheschut aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren resulteert in een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!