Warmtepomp Alteveer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Alteveer? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan meerdere variabelen. Hierna check je praktische info over een warmtepomp kopen in Alteveer.
warmtepomp-installateur-7915

 • Zet het milieu op 1
 • Beschikt over koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Royale subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode-regio7915
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Alteveer

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden tientallen oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Alteveer kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Alteveer? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker lees jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7915).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand bekijk jij omvangrijke info omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Alteveer kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €19.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.000 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Alteveer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-alteveer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Door middel van aantrekkelijk subsidies haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door allerlei randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €26900Geen geluid, relatief duur
Water-water€15600 – €22400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4300 – €7350Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3500 – €7375Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2600 – €5300Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Alteveer gebruikt pakweg 1460 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing fluctueert tussen de €220 tot €325. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €180 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€677
Buitenlucht2600kWh€454€223
Bodemwarmte1725kWh€318€359
Hybride1350 kWh + 350 M3€487€190

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Alteveer?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de regio Hoogeveen. Het gaat om een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.hoogeveen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Alteveer. De omvang van de subsidie hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €925 tot wel €2150. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Alteveer (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je ong. €1675.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ELCOAquatop T28H (WW)27 KW€4500,-
Stiebel-EltronWPL 19 IK (235878)11 KW€2400,-
DanfossDHP-iQ 9 Maxi SP7 KW€2000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Alteveer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!