Warmtepomp Tiendeveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Tiendeveen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €265,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal elementen. Hierna bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Tiendeveen.
warmtepomp-installateur-7936

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook in staat woning te koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoge subsidie

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode-regio7936
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroom-gebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tiendeveen

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit verschillende installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tiendeveen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woonruimte en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Tiendeveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door warmtepomprevolutie.nl doorzoek je zonder moeite erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7936).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Onderstaand tref jij toepasbare aanbevelingen over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Tiendeveen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €345,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.000 en €14.800. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.825 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Tiendeveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tiendeveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot veel minder stookkosten. Dankzij een royale subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €7300. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke investering wordt berekend door meerdere facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27600Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16800 – €20700Ook koelende functie
Lucht-lucht€5300 – €7400Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3550 – €6850Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2725 – €5950Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Tiendeveen verbruikt pakweg 1460 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing komt uit tussen de €210 tot €355. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €195 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€688
Buitenlucht2700kWh€454€234
Bodemwarmte1775kWh€316€372
Hybride1525 kWh + 450 M3€488€200

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Tiendeveen?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere voorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de gemeente Hoogeveen. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.hoogeveen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Tiendeveen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot wel €3250. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Tiendeveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze grofweg €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf om en nabij €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€300, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ELCOAquatop S17 (GW)21 KW€3900,-
Stiebel-EltronWPL 15 ACS Compact set (239074)7 KW€2000,-
DanfossDHP-H Opti 1011 KW€2900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Tiendeveen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!