Warmtepomp Nieuwlande

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Nieuwlande? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €295,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. Op deze pagina vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuwlande.
warmtepomp-installateur-7918

 • CO2 uitstoot beperken
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7918
Netnummer0528 (+31528)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuwlande

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan tal van producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwlande kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Nieuwlande? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze pagina doorzoek je moeiteloos installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7918).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website check je waardevolle info m.b.t. de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwlande heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.700 en €18.700. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.200 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwlande (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwlande

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van een hoge subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €5500. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3400. Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24100Veel besparen, hoge investering
Water-water€14400 – €21500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3750 – €7450CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5300 – €6350goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2950 – €6400Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nieuwlande consumeert circa 1460 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €230 tot €350. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €145 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€680
Buitenlucht2525kWh€476€204
Bodemwarmte2000kWh€340€340
Hybride1600 kWh + 425 M3€510€170

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuwlande?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via de gemeente Hoogeveen. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.hoogeveen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nieuwlande. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €550 tot ongeveer €3600. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuwlande (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ELCOAquatop T22HR (WW)21 KW€3900,-
Stiebel-EltronWPL 09 ACS Classic (235921)4 KW€1700,-
DanfossDHP-iQ 16 Maxi13 KW€2600,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nieuwlande aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!