Warmtepomp Elim

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Elim? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van diverse facetten. Op onze website vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Elim.
warmtepomp-installateur-7916

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Kan woning ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Flinke subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7916
Netnummer0528 (+31528)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroom-gebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Elim

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verscheidene versies. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elim heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Elim? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl ontdek je veelzijdige leveranciers en installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7916).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek je omvangrijke info over populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Elim kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €285,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.900 en €21.900. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.050 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Elim (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elim

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Echter, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7100. Het hybride systeem koop je al vanaf €2200. De factuur hangt af van velerlei zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €23600Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€14500 – €25000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5400 – €6325Relatief voordelig
Lucht-water€4450 – €6800Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2725 – €5300Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Elim gebruikt pakweg 1460 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Engie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €275 tot €395. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €145 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1100m3€678
Buitenlucht2425kWh€461€217
Bodemwarmte1775kWh€325€353
Hybride1300 kWh + 500 M3€495€183

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Elim?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening van je gemeente Hoogeveen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.hoogeveen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Elim. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €900 en kunnen oplopen tot €2000. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Elim (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze zo’n €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij circa €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ELCOAquatop T35H (WW)36 KW€5400,-
Stiebel-EltronWPL 24 IK (235879)14 KW€2700,-
DanfossDHP-iQ 16 Maxi SP13 KW€2600,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Elim aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren is belangrijk voor een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!