Warmtepomp Fluitenberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Fluitenberg? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende zaken. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Fluitenberg.
warmtepomp-installateur-7931

 • Draag bij aan een milieu
 • Ook koelen is mogelijk
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Gemakkelijke installatie
 • Lange levensduur

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7931
Netnummer0528 (+31528)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroom-verbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Fluitenberg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit velerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Fluitenberg biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Fluitenberg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze tool lees jij veelzijdige de beste installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7931).
 2. Specificeer de woning. Denk aan soort huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. In de volgende paragraaf vind jij waardevolle info aangaande de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Fluitenberg heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.200 en €14.100. We spreken over vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.650 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Fluitenberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-fluitenberg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van actuele subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €8000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2900. De eindfactuur wordt getekend door meerdere zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €26900Hoog rendement, prijzig
Water-water€17400 – €24100Beste rendement
Lucht-lucht€4200 – €7500Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4200 – €6000Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2875 – €5800Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Fluitenberg verbruikt pakweg 1460 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Delta of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing varieert van €235 tot €310. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €180 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€685
Buitenlucht2775kWh€473€212
Bodemwarmte1825kWh€336€349
Hybride1375 kWh + 350 M3€507€178

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Fluitenberg?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hoogeveen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Hoogeveen. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.hoogeveen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Fluitenberg. De omvang van de subsidie heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €975 tot maar liefst €3400. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Fluitenberg (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij circa €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
ELCOAquatop S08 (GW)13 KW€3100,-
Stiebel-EltronWPL 15 ACS Comfort set (239076)7 KW€2000,-
DanfossDHP-H Opti 45 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Fluitenberg aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!