Warmtepomp Vlijmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Vlijmen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een voordelige en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan meerdere facetten. Als je iets verders scrollt tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Vlijmen.
warmtepomp-installateur-5251

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan ook verkoeling brengen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcodegebied5251
Netnummer073 (+3173)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vlijmen

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verschillende versies. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vlijmen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Vlijmen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze website vergelijk je snel en eenvoudig erkende installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5251).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn soort woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de staat van isolatie. Op deze pagina lees jij uitgebreide info aangaande de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Vlijmen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €21.400. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.275 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Vlijmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vlijmen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6700. Het hybride systeem is er vanaf €3500. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23600Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€15900 – €23400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4650 – €6375Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3850 – €7325Hoge subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2350 – €5700Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Vlijmen verbruikt pakweg 1490 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schommelt tussen €250 tot €375. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €165 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€742
Buitenlucht2325kWh€497€245
Bodemwarmte2000kWh€349€393
Hybride1425 kWh + 525 M3€534€208

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vlijmen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heusden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Heusden. Dit is een kortlopende lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.heusden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaliter is er de ISDE-subsidie Vlijmen. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €975 en kunnen oplopen tot €2300. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vlijmen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2225.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-K 0252P42 KW€5350,-
NIBEAMS10-85 KW€1800,-
CIATAQUACIAT ILD 300B49 KW€6050,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Vlijmen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!