Warmtepomp Drunen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Drunen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In zo’n geval krijg je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan allerlei facetten. Op deze pagina bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Drunen.
warmtepomp-installateur-5151

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Onderhoudsarme investering
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5151
Netnummer0416 (+31416)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Drunen

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit honderden onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drunen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Drunen? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij warmtepomprevolutie.nl lees je zonder moeite leveranciers en installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5151).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna doorzoek jij praktische gegevens m.b.t. de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Drunen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €10.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.450 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Drunen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drunen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is initieel een forse investering. Maar, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van ISDE subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €5600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3400. De eindfactuur wordt mede bepaald door verscheidene variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €24000Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15100 – €20900Ook koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €6425Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5350 – €6525Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2000 – €6700Snel te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Drunen gebruikt ongeveer 1490 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €265 tot €380. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €170 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€734
Buitenlucht2400kWh€477€257
Bodemwarmte1875kWh€330€404
Hybride1450 kWh + 500 M3€514€220

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Drunen?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heusden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Heusden. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.heusden.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Drunen. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €850 tot wel €2200. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Drunen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je zo’n €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal circa €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€100, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-K 0182P30 KW€4150,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 17 B-T12 KW€2500,-
CIATAQUACIAT ILD 260A44 KW€5400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Drunen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel stroom. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!