Warmtepomp Nieuwkuijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Nieuwkuijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een voordelige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuwkuijk.
warmtepomp-installateur-5253

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode-regio5253
Netnummer073 (+3173)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwkuijk

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden velerlei onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwkuijk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nieuwkuijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze vergelijker check jij snel erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5253).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje check je praktische details over populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwkuijk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.000 en €11.200. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw moderne gasketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.750 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwkuijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwkuijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. een flinke subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5900. Het hybride systeem koop je al vanaf €3200. De factuur wordt bepaald aan de hand van verschillende facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €28000Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€14900 – €20000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5200 – €6150Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5450 – €6275Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2975 – €6900Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Nieuwkuijk gebruikt plusminus 1490 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Greenchoice of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €265 tot €355. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €190 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€743
Buitenlucht2775kWh€505€238
Bodemwarmte2025kWh€357€386
Hybride1375 kWh + 350 M3€542€201

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nieuwkuijk?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heusden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij de gemeenten Heusden. Het betreft een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.heusden.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nieuwkuijk. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot doorgaans €3500. Informeren naar de actuele subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Nieuwkuijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1575.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf zo’n €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaNX-N /CA 0252P46 KW€5750,-
NIBEAMS10-128 KW€2100,-
CIATAQUACIAT ILD 302B49 KW€6050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nieuwkuijk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Een solide isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!