Warmtepomp Baarle-Nassau

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Baarle-Nassau? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en ecologische methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €255,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Baarle-Nassau.
warmtepomp-installateur-5110

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hogere woningwaarde
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcodegebied5110
Netnummer0162 (+31162)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Baarle-Nassau

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je hebt keuze uit velerlei oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baarle-Nassau kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Baarle-Nassau? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl lees jij in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5110).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op deze website vind jij samengestelde details met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Baarle-Nassau kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €290,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €10.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.700 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Baarle-Nassau (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baarle-nassau

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van de hoge subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7700. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2500. De uiteindelijke investering hangt af van verscheidene randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24300Hoog rendement, erg duur
Water-water€13600 – €22800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4850 – €6750Zeer betaalbaar
Lucht-water€5500 – €7050Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2150 – €6950Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Baarle-Nassau verbruikt circa 1710 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Energiedirect of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €395. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €185 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€698
Buitenlucht2525kWh€489€209
Bodemwarmte1975kWh€349€349
Hybride1500 kWh + 425 M3€524€175

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Baarle-Nassau?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze vereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Baarle-Nassau?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Baarle-Nassau. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.baarle-nassau.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Baarle-Nassau. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot plusminus €1550. Benieuwd naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Baarle-Nassau (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op plusminus €1825.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij plusminus €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
iDMTERRA SW 15 Twin; 81034015 KW€3300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-W85 VHA + EHPX-VM2C8 KW€2100,-
VaillantVWL 125/5 AS 400V + VWL 127/5 IS12 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Baarle-Nassau aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Baarle – Nassau, Ulicoten, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente