Warmtepomp Oudheusden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Oudheusden? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €290,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van allerlei randvoorwaarden. Op onze website lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oudheusden.
warmtepomp-installateur-5256

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook in staat woning te koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Een zeer hoog rendement
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcodegebied5256
Netnummer0416 (+31416)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oudheusden

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn allerlei versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudheusden kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Oudheusden? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze website bekijk jij veelzijdige warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5256).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Hierna doorzoek je accurate aanbevelingen die gaan over actuele warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Oudheusden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €24.400. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk type heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.125 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Oudheusden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudheusden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6900. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3000. Het prijskaartje hangt af van specifieke facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €23600Hoog rendement, relatief duur
Water-water€16700 – €24800Ook koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6550Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3700 – €6450Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2225 – €6600Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oudheusden consumeert plusminus 1490 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Delta of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing komt uit tussen de €245 tot €350. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €160 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€749
Buitenlucht2650kWh€509€240
Bodemwarmte1700kWh€360€389
Hybride1600 kWh + 400 M3€547€202

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oudheusden?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende zaken: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt slim samen met jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Heusden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Heusden. Het betreft een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.heusden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oudheusden. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €675 tot ongeveer €2650. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oudheusden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergoeden ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ong. €1575.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2000.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€275, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /K 0302P52 KW€6350,-
NIBEF2120-8 (230V)6 KW€1900,-
CIATACCESS 33HT21 KW€3250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oudheusden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder energieverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!