Warmtepomp Loon op Zand

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Loon op Zand? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €345,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Op ons warmtepomp-portaal lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Loon op Zand.
warmtepomp-installateur-5175

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Interessante salderingsregeling
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode-regio5175
Netnummer0416 (+31416)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroom-verbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Loon op Zand

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit tientallen systemen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loon op Zand biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Loon op Zand? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker lees jij in korte tijd de beste installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5175).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Onderstaand lees jij accurate raadgeving die gaan over populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Loon op Zand kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €305,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €12.300. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.550 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Loon op Zand (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loon-op-zand

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een hoge subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6300. Het hybride systeem is er vanaf €2300. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door meerdere onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €23400Passief koelen, prijzig
Water-water€14900 – €21100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5050 – €7125Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4650 – €6450Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2450 – €6250Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Loon op Zand verbruikt circa 1440 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €370. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €135 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€730
Buitenlucht2375kWh€482€248
Bodemwarmte1725kWh€336€394
Hybride1325 kWh + 450 M3€518€212

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Loon op Zand?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Loon op Zand?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Loon op Zand. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.loonopzand.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Loon op Zand. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot plusminus €3900. Informeren naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Loon op Zand (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je pakweg €1875.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij grofweg €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€150, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
ImmergasAudax top 16 Erp10 KW€2300,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VA + TSA-10004 KW€1700,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 58/4 + VWW 11/4 SI (0010016682)7 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Loon op Zand aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Een solide isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente