Warmtepomp Waalwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Waalwijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €260,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Waalwijk.
warmtepomp-installateur-5141

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode-regio5141
Netnummer0416 (+31416)
Gas-verbruik M31340 M3
Stroomgebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Waalwijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We onderscheiden verscheidene versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waalwijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Waalwijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van deze website vind je snel erkende installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5141).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Onderstaand bekijk je handige adviezen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Waalwijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de besparing loopt op tot €245,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.500 en €18.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.625 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Waalwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waalwijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Geholpen door een hoge subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2400. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door verscheidene aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23700Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13900 – €24300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5300 – €6600Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5150 – €6575Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2975 – €5800Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Waalwijk verbruikt om en nabij 1340 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €355. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €180 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€652
Buitenlucht2800kWh€424€228
Bodemwarmte1975kWh€293€359
Hybride1475 kWh + 550 M3€456€196

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Waalwijk?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Waalwijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente Waalwijk. Het is een interessante lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.waalwijk.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Waalwijk. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €675 tot gemiddeld €2300. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Waalwijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je circa €1650.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€125, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
InterClima-MTAHCY 25144 KW€5550,-
Mitsubishi ElectricPQRY-P300 + PWFY (hydrokit)38 KW€5600,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D108 KW€2100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Waalwijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Goede isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente