Warmtepomp Hedikhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hedikhuizen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. Hierna tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Hedikhuizen.
warmtepomp-installateur-5256

 • Een verantwoorde keuze
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Klaar voor de toekomst
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode-regio5256
Netnummer0416 (+31416)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hedikhuizen

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je vindt flink wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hedikhuizen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Hedikhuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze website bekijk je vandaag nog verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5256).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als soort woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand check jij uitgebreide aanbevelingen aangaande populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Hedikhuizen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €20.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Hedikhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hedikhuizen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5500. Het hybride systeem koop je al vanaf €2200. De uiteindelijke investering kan men berekenen met verscheidene factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26500Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15600 – €22100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4200 – €6125Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5300 – €7450Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2175 – €5750Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hedikhuizen consumeert grofweg 1490 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €240 tot €340. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €140 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€746
Buitenlucht2325kWh€485€261
Bodemwarmte1875kWh€336€410
Hybride1575 kWh + 500 M3€522€224

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hedikhuizen?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren een paar voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heusden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval is er de interessante groene lening via de gemeente Heusden. Het is een interessante lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.heusden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hedikhuizen. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €775 en kunnen oplopen tot €1700. Informeren naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hedikhuizen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je grofweg €1700.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-K 0262P46 KW€5750,-
NIBEF1300 KW€1100,-
CIATACCESS 17HT10 KW€2150,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Hedikhuizen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!