Warmtepomp Herpt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Herpt? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Verderop tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Herpt.
warmtepomp-installateur-5256

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Beschikt over koelende functie
 • Los van de energieleverancier
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcodegebied5256
Netnummer0416 (+31416)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Herpt

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We onderscheiden verscheidene versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Herpt kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Herpt? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker vind jij veelzijdige erkende installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5256).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina vind jij waardevolle adviezen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Herpt kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.100 en €11.200. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de input van energie. Elk systeem heeft relevante gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw moderne HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.475 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Herpt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-herpt

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het draait uit op flink lagere energiekosten. Middels een royale subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3000. De uiteindelijke investering is gebaseerd op diverse onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €23100Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15300 – €23500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4550 – €6175Eenvoudige installatie
Lucht-water€4450 – €6100Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €6500Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Herpt gebruikt grofweg 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een maatschappij als Budget Energie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €270 tot €310. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €200 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€748
Buitenlucht2450kWh€501€247
Bodemwarmte1750kWh€352€396
Hybride1375 kWh + 425 M3€539€209

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Herpt?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw reguliere gasketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Heusden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via jouw gemeente Heusden. Dit is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.heusden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Herpt. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €525 en lopen op tot wel €2050. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Herpt (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze om en nabij €1575.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€225, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0262P49 KW€6050,-
NIBEMT-WH 2029-1 FS0 KW€1100,-
CIATACCESS 26HT18 KW€2950,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Herpt aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee verhinder je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!