Warmtepomp Elshout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Elshout? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €230,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verschillende factoren. Op deze pagina tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Elshout.
warmtepomp-installateur-5154

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5154
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Elshout

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit verschillende installaties. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elshout kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Elshout? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van deze website vergelijk je zonder moeite warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5154).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna doorzoek jij bruikbare aanbevelingen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Elshout heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.600 en €22.400. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw huidige gasketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.225 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Elshout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elshout

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Echter, het leidt tot een fors lagere energierekening. Aan de hand van actuele subsidies geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €7900. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verscheidene facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27300Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€15700 – €21900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4200 – €6525Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5200 – €6825Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €5500Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Elshout verbruikt pakweg 1490 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €245 tot €375. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €130 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€735
Buitenlucht2375kWh€485€250
Bodemwarmte1800kWh€338€397
Hybride1600 kWh + 600 M3€522€213

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Elshout?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Heusden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Heusden. Het betreft een speciale lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.heusden.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Elshout. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot plusminus €2300. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Elshout (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je om en nabij €1550.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /CA 0182P33 KW€4450,-
NefitEnviLine A/W Split 7.0 T-S6 KW€1750,-
CIATAQUACIAT ILD 300A50 KW€6000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Elshout aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!