Warmtepomp Heesbeen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Heesbeen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een zuinige en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. Verderop tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Heesbeen.
warmtepomp-installateur-5256

 • Helemaal van het gas af
 • Constante temperatuur
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Hogere woningwaarde
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcodegebied5256
Netnummer0416 (+31416)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heesbeen

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met tal van onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heesbeen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Heesbeen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van onze tool vergelijk je waardevolle verwarmingsinstallateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5256).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Bijgaand doorzoek jij veelzijdige details ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Heesbeen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.200 en €13.500. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.450 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Heesbeen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heesbeen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, je realiseert veel lagere gaskosten. Via interessante subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6500. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op verschillende aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €26800Hoge besparing, hoge investering
Water-water€15800 – €22100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4850 – €6425Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4300 – €6850Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2400 – €6150Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Heesbeen consumeert pakweg 1490 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €220 tot €300. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €125 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€747
Buitenlucht2550kWh€493€254
Bodemwarmte2000kWh€344€403
Hybride1325 kWh + 400 M3€530€217

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Heesbeen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Heusden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval hebben we de duurzame groene lening bij gemeente Heusden. Kort gezegd een unieke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.heusden.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heesbeen. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €875 tot maar liefst €3850. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Heesbeen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1900.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€100, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-N /CA 0262P49 KW€6050,-
NIBEMT-WH 2029-F0 KW€1100,-
CIATACCESS 21HT12 KW€2350,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Heesbeen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het energiegebruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!