Warmtepomp Gilze en Rijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Gilze en Rijen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van meerdere factoren. Op deze pagina check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Gilze en Rijen.
warmtepomp-installateur-5121

 • Volledig van het gas af
 • Meer leefcomfort
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcodegebied5121
Netnummer0161 (+31161)
Gas-verbruik M31370 M3
Stroom-verbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gilze en Rijen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met verschillende producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gilze en Rijen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Gilze en Rijen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze vergelijker tref je snel de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5121).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Op deze pagina bekijk jij praktische details omtrent de soorten warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Gilze en Rijen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €210,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.400 en €19.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Gilze en Rijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gilze-en-rijen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Middels een flinke subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7200. Het hybride systeem koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door specifieke randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26500Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€13600 – €22000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5500 – €6050Werkt ook als een airco
Lucht-water€4100 – €6550Totaaloplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2550 – €7000Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Gilze en Rijen verbruikt om en nabij 1370 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Engie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €310. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €150 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€719
Buitenlucht2375kWh€482€237
Bodemwarmte1700kWh€338€381
Hybride1475 kWh + 450 M3€518€201

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Gilze en Rijen?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Gilze en Rijen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Gilze en Rijen. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.gilzerijen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Gilze en Rijen. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot doorgaans €3600. Onderzoek doen naar de april 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Gilze en Rijen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergoeden ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze pakweg €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ong. €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
iDMTERRA SW 42 Twin; 81034955 KW€7300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + TSA-10009 KW€2200,-
VaillantgeoTHERM VWS 103/3 (0010009078)12 KW€3000,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Gilze en Rijen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente